events intelligence for business and professionals

Ziua Independenţei Ucrainei

Data

aug. 24 2023

În fiecare an, pe 24 august poporului ucrainean celebrează cea mai importantă sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Ucrainei. În această zi, în 1991, Rada Supremă a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene de atunci, a adoptat Declaraţia de Independenţă a Ucrainei, iar ca rezultat s-a format actualul Stat ucrainean.

Declaraţia de Independenţă a încoronat lupta de secole a poporului ucrainean pentru dreptul de a avea propriul lor stat, libertatea de a dezvolta cultura naţională, de a fi un membru cu drepturi depline al comunităţii internaţionale.

Independenţa statală a oferit oamenilor simultan drepturi şi libertăţi individuale, punând capăt sistemului totalitar sovietic. Formarea Ucrainei ca nou stat suveran a avut loc în paralel cu consolidarea democraţiei şi crearea economiei de piaţă cu orientare socială.

Celebrând cea de-a 22-a aniversare a Independenţei, ucrainenii cred că consolidarea în continuare a suveranităţii naţionale şi a democraţiei, precum şi dezvoltarea unei economii de piaţă competitive, participarea activă în viaţa comunităţii globale, perspectivele de integrare europeană ale ţării noastre – reprezintă o garanţie sigură a prosperităţii Ucrainei şi calitatea sa de membru în viitor în familia naţiunilor Europei Unite.

Parteneri

Powered by

Nu mai rata niciun eveniment!

Eventsonline.ro te ajută să fii la curent cu toate evenimentele din domeniul tău!

Lasă-ne adresa ta de e-mail, iar noi îți vom trimite săptămânal un newsletter cu evenimentele de interes pentru tine. Gratuit.