Evenimentele business și profesionale care contează

Prima tabără pentru bolnavii de Alzheimer din România

Distribuie:

Data

mai 23 - 25 2022
Expired!

Locație

Cluj-Napoca

Despre eveniment

Asociația Zi de Bine demarează proiectul „ȚINE(mă)MINTE!” și dezvoltă trei inițiative, cu scopul de a oferi un sprijin real atât bolnavilor de Alzheimer din România cât și aparținătorilor.

Astfel, în luna mai, asociația împreună cu DGASPC Cluj și Societatea Română Alzheimer, filiala Napoca, vor organiza prima tabără pentru bolnavii de Alzheimer și aparținători, un proiect menit să ofere sprijin aparținătorilor și momente de relaxare și conectare pacienților cu forme incipiente ale bolii.

Totodată, la Centrul Comunitar Județean Clujva fi amenajată o cameră senzorială care va permite specialiștilor să desfășoare activități care vor stimula simțurile pacienților (vizual, auditiv, olfactiv, tactil, vestibular și proprioceptiv). Această cameră va ajuta la dezvoltarea activității intelectuale a bolnavilor și va încuraja relaxarea lor.

Nu în ultimul rând, la București va fi creat și un grup de sprijin pentru aparținători. Participanții vor primi informații despre boală și noțiuni psiho-sociale din partea specialiștilor, dar și sprijin psihologic.

Tabăra se va desfășura în perioada 23-25 mai 2022 în satul Sălicea, județul Cluj și va cuprinde o serie de activități specifice:

  • Program de training pentru aparținători prin gestionarea comportamentelor problematice ( 8 module: halucinații, idei delirante, rătăcire, refuzul de a se spăla, refuzul de a se îmbrăca, refuzul medicației, comportamente repetitive, întrebări repetitive);
  • Program de stimulare cognitivă și terapie ocupațională pentru bolnavi;
  • Terapie prin muzică;
  • Terapie prin dans;
  • Activități recreative și de socializare.

Speakeri

Categorii

Please enable the javascript to submit this form

Parteneri

Powered by