Evenimentele business și profesionale care contează

Nephro360

Distribuie:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Data

mart. 10 2022
Expired!

Interval orar

6:00 pm - 8:00 pm

Locație

Online

Despre eveniment

Cardiologul Ana-Maria Vintilă, președintele Grupului de Lucru Hipertensiune Arterială al Societății Romane de Cardiologie, participă la Nephro 360

Peste 840 de milioane de oameni suferă la nivel mondial de Boala Cronică Renală (BCR). Hipertensiunea arterială (HTA) afectează aproximativ 1, 3 miliarde de oameni de pe glob. Ce relație există între cele două boli și ce trebuie să facă persoanele care suferă de HTA pentru a preveni BCR, aflați de la Șef de lucrări dr. Ana-Maria Vintilă, medic primar cardiolog și Președintele Grupului de Lucru Hipertensiune Arterială al Societății Române de Cardiologie, care va participa la dezbaterea onlineNephro360, ce va avea loc joi, 10 martie, ora 18.

Evenimentul Nephro 360, care face parte dinseria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, va fi transmis pe siteul 360medical.ro, pe facebook și pe youtube și va avea invitați din sfera nefrologiei, diabetologiei, cardiologiei, medicinei interne și de familie.

,,Asocierea hipertensiune arterială – boală cronică de rinichi nu este una întâmplătoare, hipertensiunea cauzând afectarea renală. Prin incidența și impactul devastator al urmărilor sale severe, hipertensiunea arterială este o adevărată epidemie neinfecțioasă și, în aceste condiții, vorbim de relevanța măsurării corecte și regulate, la domiciliu, a tensiunii arteriale. Este o intervenție cu atât mai relevantă în cazul bolii cronice renale (BCR) cu cât aici avem de-a face cu o treime din cazuri cu hipertensiune mascată – valori normale la cabinet, mari la domiciliu; desigur, dacă avem norocul să fie măsurată”, a declarat pentru 360medical.ro Șef de lucrări dr. Ana-Maria Vintilă, medic primar cardiolog și Președintele Grupului de Lucru Hipertensiune Arterială al Societății Române de Cardiologie.

Hipertensiunea arterială este a doua cauză a BCR, după diabet. BCR este principala cauză de hipertensiune secundară.

,,Menținerea sub control a valorilor tensionale pentru evitarea urmărilor severe este primordială și se bazează pe un duet clar și simplu: monitorizare prin măsurare și control prin respectarea zi de zi a tratamentului”, a spus cardiologul Ana-Maria Vintilă.

Dacă aveți întrebări pentru invitații noștri, puteți să le trimiteți întrebări sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro, iar răspunsurile invitaților noștri le veți putea regăsi urmărind dezbaterea de joi, 10 martie până la final.

De asemenea, detalii despre temele dezbătute și speakerii evenimentului puteți găsi pesite-ul evenimentului.

Organizator

Societatea Română de Cardiologie

Speaker

Categorii

Ultimele evenimente adăugate

Evenimente pe domenii

Parteneri

Powered by