Evenimentele business și profesionale care contează

EU Code Week HACKATHON România

Distribuie:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Data

apr. 17 - 18 2021
Expired!

Interval orar

8:00 am - 6:00 pm

Locație

Online

Despre eveniment

EU Code Week Hackathon începe cu provocarea de a dezvolta un cod care să rezolve o provocare din viața reală în doar 24 de ore.

În 2021, EU Code Week (Săptămâna UE a programării) include șase hackathoane extraordinare în care sunt invitați liceeni cu vârste între 15 și 19 ani, care vor forma echipe și își vor utiliza aptitudinile de programare pentru a soluționa o provocare locală. După 24 de ore de programare, fiecare echipă își va prezenta ideile în fața unui panou de experți care va alege cele 10 echipe finaliste. Toate echipele vor avea la dispoziție o perioadă egală de timp, resurse identice și acces la mentori și expertiză pentru a finaliza provocarea, dar numai 10 echipe vor primi șansa de a trece în runda următoare, unde își vor dezvolta prototipul, vor beneficia de coaching din partea experților și vor lua parte la hackathonul final din toamnă. În finală, echipele se vor confrunta pentru a stabili cine câștigă accesorii IT și șansa de a primi mentorat și coaching pentru a-și dezvolta prototipul în continuare.

Cele 10 echipe finaliste vor lua parte la un hackathon de 12 ore față-în-față (care va avea loc online dacă situația în materie de sănătate publică nu permite o întâlnire fizică). Aici, echipele vor concura pentru a stabili care sunt cei mai buni tineri programatori la nivel național, putând câștiga premii constând în echipamente IT atractive, precum și coaching și mentorat pentru ideile lor în continuare.

Fiecare echipă câștigătoare pe plan național va concura în confruntarea europeană, în care fiecare echipă își va prezenta soluția în fața unui juriu european în timpul evenimentului oficial EU Code Week (Săptămâna UE a programării), derulat între 9 și 24 octombrie 2021. Campioana europeană, în afară de glorie, va câștiga și echipamente IT suplimentare.

Organizator

Comisia Europeana
Categorii

Ultimele evenimente adăugate

Evenimente pe domenii

Parteneri

Powered by