Evenimentele business și profesionale care contează

EIT Health Wild Card

Distribuie:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Data

iun. 01 2021 - iul. 01 2021
Expired!

Interval orar

8:00 am - 6:00 pm

Locație

Online

Despre eveniment

Anul acesta, EIT Health lansează pentru a patra oară programul Wild Card, cu scopul de a găsi companii din domeniul sănătății care dezvoltă soluții inovatoare în două domenii medicale: îngrijirea ochilor și a vederii și managementul durerii. La finalul competiției, două echipe vor primi până la 1,5 milioane de euro în finanțare “non-dilutive” (fără alocare de părți sociale) și doi ani de sprijin din partea organizației.

La nivel european, se estimează că sunt peste 30 de milioane de nevăzători sau persoane cu deficiențe de vedere. În medie, 1 din 30 de europeni suferă de pierderea vederii. Această problemă se agravează la persoanele în vârstă, unde 1 din 3 persoane cu vârsta peste 65 de ani se confruntă cu această problemă.

Pentru a sprijini identificarea soluțiilor pentru problemele oculare și de vedere, EIT Health a ales îngrijirea ochilor și a vederii drept una dintre direcțiile vizate în cadrul programuluiEIT Health Wild Carddin acest an. EIT Health invită inovatori talentați din toată Europa să lucreze la găsirea unei soluții pentru a atenua, preveni și vindeca afecțiunile oculare și tulburările de vedere.

Cealaltă direcție vizată în cadrul competiției este managementul durerii. În acest caz, soluțiile trebuie să răspundă nevoii de a atenua suferința provocată de durerile acute și cronice. Înțelegând cum și de ce este generată durerea într-o varietate de condiții, soluțiile inovatoare pentru gestionarea durerii pot avea un impact cu adevărat semnificativ asupra vieții pacientului.

Până la 8 echipe de succes din etapa 1 vor fi invitate să continue călătoria într-un program de accelerare de 9 săptămâni, care va conduce echipele prin procesul de descoperire a clienților și validarea modelului de afaceri. În această etapă, participanții vor avea sarcina de a valida ipotezele cheie cu privire la propunerea lor. Sesiunile săptămânale de două ore vor fi desfășurate online și fiecărei echipe i se vor atribui mentori SUA și europeni dedicați pentru a-i sprijini în călătorie.

La finalul perioadei, 2 echipe vor fi selectate pentru a li se susține ideea financiar de către.

Organizator

EIT HEALTH
Categorii

Ultimele evenimente adăugate

Evenimente pe domenii

Parteneri

Powered by